Het gezicht achter Reflex

Mijn naam is Twan, allround-DJ en eigenaar van Reflex. Ik ben sinds 1994 actief in het draaien van muziek voor feesten. Ik weet nog dat ik de eerste feesten behoorlijk zenuwachtig was. De enige ervaring die ik toen had, was mijn zolderkamerstudio. Live publiek was toch wel even iets anders.

Een echte muziekvoorkeur heb ik niet. Eigenlijk vind ik alles wel leuk... oude soul, rock & roll, nineties en zero’s, glitterbal-disco, maar ook moderne dance. Het is het leukste als je de verschillende genres juist kunt combineren tot iets gaafs, en daarmee de feestende mensen helemaal los kunt laten gaan!

Creativiteit in dit vak vind ik erg belangrijk. Iedere feestzaal is anders en iedere situatie biedt nieuwe uitdagingen. Door inventief met de omgeving om te gaan en mogelijkheden te zien in plaats van problemen, kun je juist de mooiste dingen creëren.

Naast Reflex ben ik als technisch ondersteunend lid actief bij een toneelvereniging. Toneeltechniek heeft veel raakvlakken met onze diensten. Het is mooi om met die kennis en ervaring de acteurs op een leuke manier in de spotlight te zetten en daarmee bij te dragen aan de beleving van de bezoekers.

Ik vind het belangrijk om kennis over te dragen en help de beginnende DJ’s graag op weg. Vrijwel iedereen begint dit vak vanuit een hobby, vanuit een liefhebberij, om iets leuks met muziek te doen en daarmee mensen aan het dansen te krijgen. We hebben het allemaal moeten leren en we zijn allemaal onderaan de ladder begonnen. Beginnende DJ’s die meer willen dan met een laptop op de automatische piloot draaien mogen bij mij altijd aankloppen voor hulp en advies.  Het is daarbij belangrijk dat je het vak serieus neemt, enthousiast bent en het liefst wil ik het vuur in de ogen zien!

Foto: Stefan Sanders Fotografie

Anderen over ons:

8
: Mijn voeten doen nu nòg zeer! We werden nadien overstelpt met complimenten over hoe geweldig het feest was.

Het team van Reflex bestaat, naast Twan, uit ervaren DJs met diverse disciplines. Van dance tot danceclassics, van smartlap tot soul en motown, iedere DJ heeft zijn eigen specialisme.

Doordat we voorafgaand aan een feest met je in gesprek gaan, krijgen we een duidelijk beeld van welke muziekstromen op jouw feest de boventoon gaan krijgen. Op basis daarvan (en natuurlijk de beschikbaarheid), kiezen we eventueel een extra DJ voor jouw feest.

De grote discoshows van Reflex worden vaak door twee personen uitgevoerd. Zo kunnen we elkaar gedurende de avond aanvullen qua inspiratie en hebben we altijd iemand die de lightshow aanstuurt, zodat deze aansluit bij de muziek.