Feest-dj Twan

Al meer dan 20 jaar het gezicht achter Reflex

Feestdj Twan, oprichter en eigenaar van Reflex dj's en discoshows

Foto: Stefan Sanders Fotografie

Als allround-DJ en eigenaar van Reflex ben ik al sinds 1994 actief in het draaien van muziek voor feesten. Ik weet nog dat ik de eerste feesten behoorlijk zenuwachtig was. De enige ervaring die ik toen had, was mijn zolderkamerstudio. Live publiek was toch wel even iets anders.

Zoals iedere jonge dj, begon ik met buurtbarbecues en verjaardagspartijen. Prima om ervaring mee op te bouwen, maar ik wilde snel meer. De feesten waarvoor ik uitgenodigd werd, werden steeds groter, met als piek de Brabantse Dag Preparty in Heeze en het jaarlijkse Familiecarnaval in Blixembosch (Eindhoven), met beide meer dan 1.100 bezoekers.

Een echte muziekvoorkeur heb ik niet. Eigenlijk vind ik alles wel leuk... oude soul, rock & roll, nineties en zero’s, glitterbal-disco, maar ook moderne dance of een beetje (happy) hardcore. Het is het leukste als je de verschillende genres juist kunt combineren tot iets gaafs, en daarmee de feestende mensen helemaal los kunt laten gaan!

Dat vind ik ook het leukste aan de feesten waarvoor ik uitgenodigd wordt. Je weet vooraf nooit 100% wat voor publiek je voor je neus krijgt en het is juist de uitdaging om elke groep mensen, ongeacht leeftijd of achtergrond, de vloer op te krijgen.

Creativiteit in dit vak vind ik erg belangrijk. Iedere feestzaal is anders en iedere situatie biedt nieuwe uitdagingen. Door inventief met de omgeving om te gaan en mogelijkheden te zien in plaats van problemen, kun je juist de mooiste dingen creëren.

Naast Reflex ben ik als technisch ondersteunend lid actief bij een toneelvereniging. Toneeltechniek heeft veel raakvlakken met onze diensten. Het is mooi om met die kennis en ervaring de acteurs op een leuke manier in de spotlight te zetten en daarmee bij te dragen aan de beleving van de bezoekers.

Ook in diverse (lokale) radiostudio's heb ik wat mogen bijdragen als dj of sidekick. Telkens een geweldige ervaring, al mis ik daar wel de live-interactie met het publiek.

Ik vind het belangrijk om kennis over te dragen en help de beginnende DJ’s graag op weg. Vrijwel iedereen begint dit vak vanuit een hobby, een liefhebberij, om iets leuks met muziek te doen en daarmee mensen aan het dansen te krijgen. We hebben het allemaal moeten leren en we zijn allemaal onderaan de ladder begonnen. Beginnende DJ’s die meer willen dan met een laptop op de automatische piloot draaien mogen bij mij altijd aankloppen voor hulp en advies. Het is daarbij belangrijk dat je het vak serieus neemt, enthousiast bent en het liefst wil ik het vuur in de ogen zien!

Eindhoven, waar ik sinds 2010 samen met mijn vriendin en mijn twee geweldige dochters woon, is een perfecte uitvalsbasis voor veel feestlocaties.