Bruiloftsfeest (Trouwfeest)

De openingsdans van je bruiloftsfeest

Het startschot van de feestavond

Bij een trouwfeest beginnen we met achtergrondmuziek, zodat de avondgasten na binnenkomst even kunnen bijpraten met de daggasten en alvast een drankje kunnen doen. Als alle avondgasten gearriveerd zijn, wordt het hoog tijd om het feest te starten.

Traditioneel start een trouwpartij met een openingsdans, en hoewel het al lang niet meer de klassieke ballroom-stijldans of wisseldans hoeft te zijn, je gasten verwachten wel dat de avond officieel geopend wordt. Het baken dat het praat-gedeelte van de trouwavond voorbij is, en het daadwerkelijke feest gaat beginnen.

Wat voor opening kies je?

Niet iedereen houdt ervan om in de spotlight gezet te worden, terwijl dat bij je bruiloft niet helemaal te voorkomen is. Dat geldt ook voor de openingsdans. Tegenwoordig zijn er verschillende manieren om je opening in te vullen, waarbij je zelf kunt kiezen hoe expressief je het maakt.

Behalve deze suggesties zijn er natuurlijk nog tal van andere ideeën. Mocht je op zoek zijn naar inspiratie, blader eens door YouTube. Daar staan tientallen filmpjes op van bruidsparen die je voorgegaan zijn.

Wil je graag een échte dans doen, maar ben jij (of je partner) niet zo handig op de dansvloer? Er zijn verschillende dansscholen die aangepaste trouw-dansworkshops geven. Zij kunnen je vaak adviseren met wat wel en niet binnen jullie kunnen ligt en je zo helpen om iets samen te stellen wat perfect bij jullie past.

Liever echt niet dansen? Je kunt ook wachten tot alle gasten binnen zijn, waarna je onder spannende muziek ceremonieel binnen komt. Als jullie het midden van de vloer bereikt hebben, nodigt de dj de overige gasten uit om jullie te vergezellen.

Eigen openingsmix of nummer aanpassen voor jouw openingsdans? Doen we gratis.

Onze dj's houden van creatief met muziek omgaan. Als het voor jouw opening nodig is dat een muzieknummer ingekort wordt, of juist verlengd, of dat een mix van verschillende fragmenten nodig is, dan helpen we daar graag bij. Als je al een dj bij ons geboekt hebt voor je trouwfeest, is dat uiteraard kosteloos inbegrepen.

Dit kunnen we onder andere voor je verzorgen:

Je ontvangt jouw versie van je openingsnummer ruim op tijd voor je bruiloftsdag, zodat je tijd genoeg hebt om te oefenen.

Wil je meer weten over wat wij kunnen doen voor je openingsdans?