Geschiedenis van de Reflex discoshows

De geboorte van een droom

Het was het jaar 1990. Voor een negenjarig jongetje ging op een familiefeestje een wereld open. Er was een drive-in discoshow geboekt; twee mannen met een vlotte babbel een een "mobiele muziektafel", aangekleed met kleurrijke verlichting. Een discoshow. Dat wilde dit kereltje ook!

Nog hetzelfde jaar werd een zolderkamer als studio ingericht en vervolgens steeds verder uitgebreid. In 1994 werd de studio omgezet in het eerste mobiele discomeubel en werd gestart met het echte 'live' muziek draaien. Vanaf dat moment kwamen de eerste boekingen binnen. Al waren het er nog maar een paar per jaar, het hielp enorm om ervaring op te doen.

Drie jaar later was het tijd voor vernieuwing. In de zomer van 1997 werd een nieuwe discotafel ontworpen. Met alle wensen en eisen van dat moment werd rekening gehouden. Dit meubel zou de volgende vier jaar dienst doen als hart van de show.

Het aantal boekingen bleef gestaag groeien, zodat er belangrijke keuzes moesten worden gemaakt. De kennis, ervaring en ambities om serieus verder te gaan waren groot genoeg, maar dan zou de algehele aanpak moeten veranderen. Besloten werd het roer om te gooien.

Er kwam een nieuwe show met een originele naam, een professionele uitstraling en een opvallende kleur: Wit. Een nieuw "jasje" alleen was natuurlijk niet voldoende. Het imago moest stijl en klasse hebben. Niet alleen door de uitstraling, maar vooral door de aanpak en uitvoering. In 2001 werd de Reflex drive-in show geboren.

 • De allereerste booth
 • Helemaal op maat gemaakte booth
 • De eerste dj-booth onder de Reflex-vlag
  Reflex Party Discoshow en dj-booth bij een jubileumfeest of verjaardagin D'n Hut in Wintelre

  Deze frisse hoogglans-witte booth is ruim 12 jaar de basis geweest voor Reflex. In die jaren hij meermaals gemoderniseerd of opnieuw samengesteld, maar de basis in al deze jaren bleef hetzelfde.

  2015 was opnieuw een jaar van flinke veranderingen. Zowel voor lead-dj Twan, die in dat jaar voor het eerst vader werd, maar ook voor Reflex. Muziek werd aangevuld met videoclips en dat vereiste een andere opbouw van de dj-booth. Met vooral een véél grotere tv.

  We grepen die kans aan om alle wensen en verbeterpunten die we over de jaren verzameld hadden voor een dj-booth, meteen uit te werken in een nieuw ontwerp. Dat hij spierwit moest worden, dat stond vast. Ook al zijn we daar ondertussen niet meer de enige in, het past het beste bij onze feesten en onze visie. In de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk begonnen de 'plinths', chique standaards om lampen op te plaatsen op te komen. Dat paste perfect bij onze ideeën en een overzeese bestelling was zo geplaatst.

  Inmiddels heeft ook deze dj-booth al op vele feesten gesierd en vele kilometers afgelegd. En we zijn er nog steeds trots op!